Apple Park Ziyaretci Merkezi AR kampus deneyimiyle ugrasiyor Video

Apple Park Ziyaretçi Merkezi, AR kampüs deneyimiyle uğraşıyor [Video]

Apple Park’ın Ziyaretçi Merkezi ilk kez bugün herkese açıldı ve çoğu insanın merakla beklemiş olduğu Apple’ın konuklarına sunduğu yeni kampüsün amacını göstermek adına geliştirdiği interaktif arttırılmış gerçeklik deneyimi oluyor. Nasıl çalıştığı ise özel bir uygulama ile tanıtılmış.

Sizlerinde görebileceği gibi aşağıda yer alan tanıtım, ilk defa Apple’ın AR demosu olarak biliniyor. Ziyaretçi merkezi binasının ana katının yaklaşık üçte biri büyük alüminyum Apple Park modeline ayrılmış durumda. Bu model ise grid hatlarıyla keskinleştirilmiş ve Apple, modelin yanı sıra Unreal Engine ile inşa ettiği kendine özel ARKit destekli uygulama ile tam anlamıyla hatları canlandırıp izlemek mümkün.

UYGULAMAYI KULLANARAK KAMPÜSÜ KUŞ BAKIŞI GÖREBİLİRSİNİZ

Uygulamayı kullanan kişiler kuş bakışı olarak bütün kampüsü kuş bakışı görebiliyor. Bunun yanı sıra bir binanın çatısını kaldırarak içine bile girmesi mümkün. Uygulamanın özellikleri ise, yeşillikleri sunma, ışıklandırmalar, bina ayrıntıları, günün saatlerine göre görünüm sunma gibi özellikler oluyor. Özel uygulamanın logosu ise Apple’ın ki yerine Apple Park ikonografisi ile markalaştırılmış ve özel iPad’lere yüklenmekte.

https://youtu.be/De73_NVWmWM

Apple Park Ziyaretçi Merkezi AR kampüs deneyimiyle uğraşıyor Video4 Apple Park Ziyaretçi Merkezi AR kampüs deneyimiyle uğraşıyor Video3 Apple Park Ziyaretçi Merkezi AR kampüs deneyimiyle uğraşıyor Video2 Apple Park Ziyaretçi Merkezi AR kampüs deneyimiyle uğraşıyor Video1