Apple iPhone 8 release date 822695 1

Apple, müşterilerine yanlış bilgi vermekten 6.6 milyon dolar ceza ödeyecek

Apple, “Error 53”  hatasıyla karşılaşan müşterilerine yanlış bilgi verdiği için Avustralya tarafından 6.6 milyon dolar cezaya çarptırıldı.


Avustralya Federal Mahkemesi, Apple’ın 6.6 milyon dolar ceza ödemesinde karar kıldı. iPad ve iPhone cihazlarının bilgisayara bağlanması sırasında ekrana gelen “Error 53” hatasından dolayı dava edilen şirket, toplu davada imzası bulunan 275 kişinin üçüncü parti donanım üreticilerine cihazlarını tamir ettirmeye çalıştığını, bu nedenle artık onların sorunların sorumluluğunu üstlenmeyeceğini duyurmuştu. Mahkeme, müşterilere böyle bir bilgilendirme yapılmasının ülke yasalarına aykırı olduğunu açıkladı ve yanlış bilgilendirmeden ötürü şirketin para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Avustralya’daki yasalara göre cihazlarda oluşan ve üreticiden kaynaklanan herhangi bir sorun, üçüncü parti donanımların kullanılmış olması durumunda bile cihazı üreten şirketin sorumluluğunda bulunuyor. Yasa, sorunun şirketten kaynaklandığının ortaya çıkması durumunda cihazın değiştirilmesini zorunlu kılıyor.

Error 53

Error 53 hatası nedir?

iOS 9 kullanan iPad ve iPhone modellerinde iTunes kullanımını engelleyen Error 53 hatası, Touch ID donanımının üçüncü parti üretici tarafından değiştirilmesi durumunda ortaya çıkıyor. Donanım hatasız bir şekilde çalışsa bile bu hata cihazların tüm özelliklerinin kullanılmasını engelliyor.