apple music

Apple Music, 50 milyon ücretli abone sayısını aştı!

Apple’ın dijital müzik platformu olan Apple Music, artık 50 milyon ücretli kullanıcıyı aşmış durumda. Çok hızlı bir şekilde gelişen Apple Music, gün geçtikçe Spotify ile arasında ki açığı kapatmaya çalışıyor.

Apple’ın son kazanç görüşmesinde şirketin CEO’su TimCook, 50 milyon ücretli aboneyi geçtiği duyurdu. Dijital müzik platformu 2018 boyunca önemli oranda bir büyüme kaydetti. Şirket geçen yılın Mart ayında Apple Music’in 38 milyon ücretli abonesi olduğunu duyurmuştu.

Kıyaslama açısından Spotify’ın 87 milyon ücretli aboneye sahip olduğunu belirtelim. İsveç merkezli dijital müzik hizmetinin küresel iletişim ve halkla ilişkiler sorumusu Dustee Jenkins, CES 2019 kapsamında yaptığı bir röportajda aylık 200 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştıklarını da açıklamıştı.

Apple Music açığı kapatıyor!

Spotify hala dijital müzik pazarının lideri konumunda ancak Apple’ın platformu geçen sene gösterdiği performansı devam ettirip aynı hızda büyürse bu açığı kapatabilir gibi görünüyor. Gerçek olan şu ki 2019 yılı online müzik savaşında büyük bir rekabete sahne olacak.
Durum bu şekilde devam ederse, Spotify gibi büyük bir platform ile aradaki açığı kapatarak sektörü eline alabilir.