Apple

Apple Lazer Firmasına 390 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Dünyanın önde gelen teknoloji markalarından bir tanesi olan Apple, lazer firması olan Finisar’a 390 milyon dolarlık yatırımda bulundu!

VCSEL, teknolojisi üreten bu firmaya oldukça büyük bir oranda yatırım yapan Apple oldukça büyük gelişmeler peşinde! VCSEL teknolojisi dikey kavite yüzeye yayılan lazer olarak bilinmekte. Peki bu lazer ışınlar ne işe yarayacak?

Bilindiği üzere Apple piyasaya sürdüğü son modellerinde Animoji, Face ID ve portre modu gibi birçok özelliği de tanıtmıştı. VCSEL teknolojisi insanların yüzünü tanımlamaya ve tanımak için gerekli olan ışınları üreten bir teknoloji olarak ön plana çıkmaktadır. Apple bu firmaya yaptığı yatırım ile bu teknolojilerini geliştirmenin peşinde!

Finisar Çalışmalara Başladı!

Apple’dan aldığı fon ile Teksas’ta bir üretim tesisi kurmayı planlayan Finisar şirketi bu tesiste Apple’ın ihtiyacı olan VCSEL teknolojisini geliştirecek. Apple’ın bu adımı ile gelecek yıllarda piyasaya süreceği iPhone modellerinde lazer tabanlı 3B sensörler kullanması bekleniyor.

Apple’ın gelecek yıllarda üreteceği akıllı telefon modellerindeki Lazerlerin tümünü bu tesiste üretip kullanmasına kesin gözü ile bakılıyor. Firmanın yatırım yapacağı diğer firmalarda büyük merak konusu oldu. Bizi takip etmeyi unutmayın!