Apple kendi iPhone guc yonetimi yongalarini 2018de yapabilir

Apple kendi iPhone güç yönetimi yongalarını 2018’de yapabilir

Apple için kısa süre önce önemli bir bilgi daha sızdırıldı. Nikkei’nin haberine göre Apple tedarikçi Dialog Semiconductor’u zorlamış gibi duruyor.

Nikkei tarafınca yayınlanan bir raporda, şirket kendi iPhone güç yönetimi yongalarını en geç 2018 yılına kadar yapabilir. Şuan için Apple, iPhone’ların doğru bir şekilde şarj edilebilmesi ve çok fazla enerji tüketmeyen işlemciler için Dialog Semiconductor tedarikçisine sırtını yaslamış durumda.

Raporda, Nikkei’nin ismi belli olmayan kaynaklardan birinde, önümüzdeki yıl Apple çip değişikliği yapacağı belirtilirken, bir diğer kaynak ise 2019 yılına kadar ertelemenin olacağı söyleniyor. Apple‘ın istediği ise, En gelişmiş çiplerle en az güç harcanarak en yüksek performansı sunmak.

Güç yönetim çipleri, herhangi bir aygıtta, modem, bellek veya beyinler gibi hareket eden ana işlemcilerinden sonra gelen en pahalı bileşen olduğu belirtiliyor. Apple bu bakımdan kendi uygulama işlemcisini yapacak fakat modemler için Qualcomm ve Intel tedarikçilerine bağlı olacak. Ayrıca bellek konusunda Samsung ile çalışıyor.

Rapordan hemen sonra, Dialog hisseleri gelirinin büyük kısmını Apple’dan elde ediyor.