Apple kablosuz sarj

Apple Kablosuz Şarj Patent Görselleri Ortaya Çıktı

Akıllı telefonların dev markalarından biri olan Apple kısa süre sonra iPhone 8 akıllı telefonlarını piyasaya sürecek. iPhone 8 akıllı telefonlarında kullanılacak olan teknolojiler ise artık daha hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. Son olarak markanın yeni seri akıllı telefonları için aldığı iddia edilen bir kablosuz şarj patentine ilişkin görseller ortaya çıktı. İşte detaylar.

Uzun süredir kablosuz şarj teknolojisi kullanılıyor. Samsung’un öncülük ettiği teknolojiyi birçok markanın akıllı telefon modelinin de desteklediğini biliyoruz. Fakat buna karşın bazı markaların hala kablosuz şarj teknolojisine geçiş yapmadığı da bir gerçek. Bu markalardan birisi de akıllı telefon devi Apple. Şimdilerde iPhone 8 akıllı telefonları üzerinde çalıştığı bilinen Apple’ın beklentileri boşa çıkararak iPhone 7 akıllı telefonlarında da kablosuz şarj teknolojisini kullanmaması Apple’ın eleştiriler almasına neden olmuştu.

Artık yeni serilerden kablosuz şarj kullanımına geçmesine kesin gözüyle bakılan Apple’ın iPhone 8 için kullanacağı düşünülen kablosuz şarj teknolojisine ait ise patent görselleri yayınlandı. Yayınlanan patent görselleri ise markanın neden beklediğini net bir şekilde gösteriyor. Yayınlanan görsellere göre markanın yeni seri akıllı telefonlarının içerisinde uzun mesafeli kablosuz şarj sisteminin kullanılacağı telefonun doğrudan şarj stant üstüne yerleştirilmesinin gerekmeyeceği görülüyor. Bunun yerine artık kullanıcıların telefonlarını uzaktan şarj etmeleri sağlanacak.

Patent Görsellerinin Detayları Neler?

Apple kablosuz şarj teknolojisi olarak değerlendirilen yeni patent görsellerinde yer alan detaylar ise gerçekten ilgi toplayacak cinsten. Yeni patent görsellerine göre markanın özel bir hat kullanacağı görülüyor. WİFİ ve kablosuz bağlantı dalgalarını kullanarak telefonların şarj edilmesini saplayacak olan yeni bir patent görseli aldığı görülen Apple’ın bu teknolojide 5 metrelik bir uzaklıktan bile telefonları şarj edebileceği konuşuluyor.

Apple kablosuz şarj

Yayınlanan yeni görsellerde 5 metre gibi bir mesafenin dışında telefonların korumalı bir şekilde şarj olacağı belirtiliyor. Kısa süre içerisinde detaylanması beklenen teknoloji hayata geçirilecek olursa her cihaz için özel bir kablosuz şarj standının bulunacağı ve bu stantların sadece kullanılan telefonu şarj etmek için bağlantı kurabileceği bilgisi var.

Yeni Teknoloji Kabul Gördü Mü?

Patent görsellerinin henüz yeni ortaya çıkmasından dolayı şu an için Apple kablosuz şarj patent görsellerinin doğrulanmadığını da ekleyelim. Doğrulanmadığı için net bir bilgi verilmeyen patent görsellerinin diğer patent dosyalarında olduğu gibi rafa mı kalkacağı yoksa kullanıma mı gireceği de tartışma yaratan konular arasında.

Her ne kadar Apple’ın yeni akıllı telefonlarında artık beklenen kablosuz şarj teknolojisini sunacağı düşünülse de bu patent görsellerinde yer alan detayların mevcut kablosuz şarj cihazına sahip olan detaylar mı olduğu bilinmiyor. Tüm bu detayların gerçek olup olmadığı konusunda ise Apple’ın tanıtımlarını beklemek en doğrusu olacak.