Apple iPhone X

Apple sonunda iPhone X satışlarının iyi olmadığını kabul etti, üretimi azaltıyor!

Satışa sunulduğu ilk dönemlerde özel araştırma şirketleri tarafından paylaşılan verilerle çelişkili olarak iPhone X satışlarının çok iyi olduğunu, kullanıcıların yeni akıllı telefonu çok beğendiğini söyleyen Apple, iPhone X’in satış rakamlarının iyi olmadığını kabul etti ve üretimi yarıya indireceğini duyurdu.

Son derece zor günler geçiren Apple’dan önemli bir açıklama geldi. Bir süredir iPhone X’in başarısız olduğu, yakında üretimin durdurulacağı haberleriyle gündemde olan şirket, bu iddiaların doğruluğunu kabul eder şekilde önemli bir açıklamada bulundu. Apple, beklenilenin altında kalan talepten ötürü iPhone X üretimini yarıya indireceklerini duyurdu. Bu da şirketin planlandığı gibi 40 milyon değil, yalnızca 20 milyon iPhone X üreteceği anlamına geliyor. Yeni iPhone’un satışından Apple’ın yüksek gelir sağladığı düşünülürse, talebin az olmasından ötürü şirketin büyük miktarda para kaybı yaşayacağı söylenebilir.

Apple iPhone X

Apple, iPhone X yüzünden milyarlarca dolar kaybedebilir

Haberin kaynağı olan Nikkei, üretilecek cihaz sayılarının üreticilerle yapılan anlaşmalar sonucunda belirlendiğini, buna bağlı olarak anlaşmaların bozulabileceğini paylaştı. Aynı zamanda anlaşmaların bozulmasıyla birlikte üreticilerde bir tür domino etkisinin oluşacağı, bir kaybın diğerine neden olacağı ve tüm bunların sonunda Apple’ın sorumlu taraf olarak ödemeleri yapacağı da dile getirildi. Yani Apple’ın yalnızca satışlardan değil, üretim anlaşmalarından dolayı da büyük miktarda para kaybı yaşayacağı düşünülüyor. Bundan ötürü şirketin kaybının milyarlarca dolar olabileceği tahmin ediliyor.