iphoneX

Apple, iPhone X sahiplerine OLED ekran kullandıklarını hatırlatıyor

Apple‘ın evi olan Cupertino, OLED ekran teknolojisinin teknik sınırlarıyla ilk defa uğraşıyor. Apple’ın OLED ekran çabasına ne şekilde sonuçlanacak?

Apple iPhone’un 10. yılına özel üretilen iPhone X modelinde daha fazla kontrast ve doygunluk olurken, yanma eğilimi açısından ilk OLED ekranlı iPhone modeli oluyor. Kullanıcıların böyle yüksek fiyatlı bir telefonun ilerleyen zamanlarda ne gibi sorunlara yol açacağını görmek adına, teknoloji ürünü titan, bir OLED ekranın çalışma mantığını açıklamak adına iPhone X’in ekran destek sayfasını yeniden güncelledi.

Böylelikle ekranın açılma açısına baktığınızda mükemmel anlamda normal seviyede olduğu ifade ediliyor. Bunla beraber OLED’ler başka bir görüntüyü ise uzun süre görüntülerken kontraslı bir görüntü kalıntılarına inmek adına hafif görsel değişikler uyguluyor. Buda OLED ve Apple’ın birleşimiyle mümkün oluyor.

Aslında bakacak olursak Pixel 2 XL sahiplerinde Android Oreo ile kutudan çıktığı anda oluşan sorunu yaşamak istemeyen Apple, aynı şekil bir bozulmadan kaçmak için çaba gösteriyor. Fakat Google‘a gelen şikayetlere göre müşteriler cihazları satın aldıktan yaklaşık bir hafta sonra yanmaların meydana geldiği ifade ediliyor.