has 1 1

Apple, iPhone X reklamında görünen hatayı kaldırdı ancak hatayı hala düzeltmedi

iPhone X için yeni bir reklam yayımlayan Apple, reklamda iOS 11 hatasının görünmesinden ötürü birçok kişi tarafından eleştirilmiş ve bu hatanın bildirilmiş olmasına rağmen bugüne kadar düzeltilmediğini söyleyen geliştiricilerden tepki görmüştü.

Yaklaşık bir hafta kadar önce Apple yeni bir iPhone X reklam videosu yayımlamıştı. Videoda iOS 11’in yeni gelen mesajı baloncuk içerisinde tutamamasına neden olan hata net bir şekilde görülebiliyordu ve Apple, bu hatanın aylar öncesinden bildirildiğini ancak hala düzeltilmediğini söyleyen geliştiricilerden tepki görmüştü. Geliştiricilerden tepki görmesinin yanı sıra beğenilmeyen reklamıyla alay konusu da olan Apple, YouTube’da yer alan reklam videosunun hatalı kısmını değiştirdi.

İşte reklam videosundaki yenilenen sahne:

https://youtu.be/-pF5bV6bFOU?t=49

Video düzeldi, hata düzelmedi

Reklam videosunun düzeltilmiş olmasına rağmen hatanın hala iOS 11 kullanıcılarının canını sıktığı biliniyor. Apple’ın gelecek güncellemede bu hatayı düzeltmesi bekleniyor.

Apple, YouTube’a yüklenmiş olan videonun bağlantısını değiştirmeden videoyu değiştirmeyi başarmış. Bunu yapma yetkisine sadece YouTube’un sahip olduğu, Apple’ın bir şekilde istediğini yaptırdığı da gözlerden kaçmadı.