apple-X

Apple iPhone X ile Kendi Ayağına mı Sıktı?

Apple firması kuruluşunun 10.yılına özel olarak sunduğu iPhone X modeli hakkındaki çalkantılar dur durak bilmiyor! Şirkete son darbe ise iPhone X modeli sebebiyle iPhone 8’lerin satılmaması oldu.

iPhone X ile birlikte tanıtımı yapılan iPhone 8 yeni modelin yanında oldukça sönük kaldı ve bu kuşkusuz satış rakamlarına da yansıdı. İnsanlar 300 dolarlık fiyat farkı nedeniyle iPhone 8 almak yerine iPhone X almaya yöneldi. Bu sebeple Apple firması daha radikal kararlar alma yoluna koyuldu.

Firma yeni modellerinin tanıtımının hemen ardından iPhone 8 modelini satışa sunmuştu. Önceki modellerine göre pek bir vaad vermese de kablosuz şarj, yonga seti ve farklı tasarım çizgisi ile bir önceki modellerden kendisini ayırmıştı. Ancak bu özellikleri kullanıcıları pek te memnun etmişe benzemiyor. Nitekim henüz sevkiyatı başlamadan dahi model raflarda kalmaya başlamıştı.

Apple Bu Adımla Ayağına mı Sıktı?

Birçok teknoloji severe göre firma iki modeli aynı zamanda tanıtması bir hataydı ve bir nevi kendi ayağına sıkmış oldu. Dünyaca ün salmış Apple analistlerinden bir tanesi olan Ming Chi Kuo ise Apple’da ki gidişatın farkında. Nitekim şirket bile iPhone 8 modelinin satış rakamlarının bu denli kötü olacağını tahmin edememişti. Satış rakamlarının böyle devam etmesi halinde firmanın iPhone 8 üretimini yarı yarıya indirmesi bekleniyor.

Üretimde yaşanacak bu boşluğun ise iPhone X modeline kaydırılması ve yeni pazarlara erişim sağlanması hedefleniyor.