how to copy and paste between mac and iphone main thumb800 1

Apple, iPhone ve Mac uygulamalarını tek bir çatı altında toplayacak

Apple, iPhone ve Mac uygulamalarını her iki platform tarafından da kullanılabilecek şekilde geliştirmenin yollarını arıyor. Şirketin bu çabaları, Microsoft’un ve Google’ın farklı platformları ortak noktada birleştirme girişimine benzetiliyor.

Apple, uygulama geliştiricilerine ödediği miktarı çok büyük bir oranda azaltabilecek, Mac’in ve iPhone’un uygulama sayısını kayda değer miktarda artırabilecek bir teknoloji geliştirmeye çalışıyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, her iki platform tarafından da kullanılabilecek uygulamalar geliştirmeyi hedefliyor. Bunu yapmak için hem iPhone, hem de Mac tarafından kullanılabilecek ayrı bir uygulama mağazası da oluşturulabilir.

Farklı platformlar üzerinden kullanılabilen uygulamalar geliştirme fikri Apple’dan önce Microsoft ve Google ile birlikte gündeme gelmişti. Her iki şirket de kullanıcı sayısını artırabilecek, cihazlarının kapasitesini büyük oranda yükseltebilecek bu hamleye büyük yatırımlar yaptı. Ancak, en azından şimdilik, hiçbirinin tam olarak başarılı olabildiği söylenemez.

Apple ürünleri

Bloomberg, bu projenin “Marzipan” kod adına sahip olduğunu ve gelecek sene düzenlenecek WWDC etkinliğinde Marzipan hakkında yeni bilgiler edinebileceğimizi açıkladı. Eğer bilgi doğruysa, etkinlikle birlikte Apple’ın bu girişimiyle ilgili birçok bilgiye erişmiş olacağız.