Apple ios 13.5.1

Apple, iOS 13.5.1 ile Jailbreak’e Son Verebilir!

Apple’ın geçtiğimiz günlerde sunduğu yeni iOS sürümü 13.5’e yeni bir güncelleme getirdi. Yeni gelen güncelleme ile Apple, iOS 13.5 sürümünde jailbreak yapılmasını engellemeyi amaçlıyor.

Apple, işletim sistemi olan iOS’un son sürümü 13.5’in jailbreak için kullanılacak olan kiti Unc0ver tarafından geçtiğimiz hafta çıkartılmıştı. Bu jailbreak, uzun bir süreden sonra ilk defa zero-day açığından faydalanan ilk jailbreak sürümü oldu. Böylelikle bu jailbreak, diğer sürümlere göre daha kararlı ve kullanışlı bir versiyon oldu. Ancak Apple, bugün yayınladığı iOS 13.5.1 ile bu güvenlik açığını kapatmaya çalışıyor.

iOS 13.5’ü jailbreak ile kullanıyorsanız güncelleme yapmayın!

Şayet geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 13.5  jailbreak’i kullanmaya başladıysasınız yeni güncellemeyi yapmamanızdafayda var. Şayet güncelemeyi yaparsanız yeni bir jailbreak gelene kadar kullanım özgürlüğünüzü kaybedebilirsiniz. Aynı zamanda ileri bir tarihde jailbreak uygulamayı düşünüyorsanız da bu yamayı es geçmeniz gerekiyor.

iOS 13.5.1 ile gelen güvenlik açıklarını tamamen kapatabilmişse bu yeni sürüme bir jailbreak gelmesi zor.  Bu yüzden iOS 13.5.1 için yeni bir jailbreak kitinin geliştirilip geliştirilemeyeceğide belli değil.  Bu yama,  jailbreak sorunu haricinde başka bir iyileştirme veya yenilik içermiyor dolayısı ile bu güncellemeyi almazsanız bir şey kaybetmeyeceksiniz.

Kaynak :http://www.iphonehacks.com/2020/06/apple-kills-ios-13-5-jailbreak-new-ios-update.html