ios 11.2.6 1

Apple, iOS 11.2.6’nın, İmzalarını Kapattı

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın iOS 11.3 sürümünü yayınlaması ile birlikte  iOS 11.2.6 sürümüne ait onay imzalarını bugünden geçerli olmak üzere  kapattığını ve artık iOS 11.2.6 sürümünün yüklenemeyeceği açıklandı.

Yayınlanan iOS 11.3 sürümünün devamında gelecek olan iOS 11.4 ın beta test sürecine  başlayan Apple, iOS 11.2.6 içinde onay imzalarını kapattığı ve bundan sonra yüklenmesine izin verilmeyeceğini belirtildi.

iOS 11.3 güncellemesi ile birlikte pil sağlığı ve iOS güç yönetimini kontrol edilebilirken,  iOS’un 11.3 sürümünde en dikkat çeken özelliklerden olsa da herhangi bir nedenden dolayı iOS 11.2.6 sürümüne geri dönüş yapmak isteyenler için bu yol bugünden sonra tamamen kapatıldı. Böylelikle güncellemenin paylaşılmasından bir hafta sonra iOS 11.2.6 sürümüne artık tarihe karışmış oldu.

Apple’ın kuralları gereğince yeni sürümler yayınlanmasından bir süre sonra eski sürümlerin onay imzalamaları durduruluyor. Bu durumun oluşmasına en çok güvenlik kurallarının neden olduğunu ve belirtilirken iOS 3.1 işletim sistemi sürümünden itibaren bu şekilde kurallar uygulanmakta.

Her ne kadar kurallar ve politikalar olarak belirtilse de bir yandan da bunu Jailbreak’in engellenmesi için yapıldığı da bir gerçek.

Bildiğiniz gibi Jailbreak yapmak için bekleyen kullanıcıların en büyük sorunu Apple’ın eski İOS sürümlerine imza yüklememesi olduğunu belirtelim.

iOS 11.3 sürümü ile gelen yenilikleri hatırlayacak olursak, pil sağlığı ve güç yönetimi, sağlık kayıtları, iş sohbeti, yeni animojiler ve gelişmiş mobil konum özelliği olarak özetlenebilir.