imac

Apple iMac’lere 2. Bir İşlemci Ekleyecek!

Apple iMac Pro’larda değişime gidiyor! iPhone X’ler de kullanılan A10 işlemciler iMac Pro’larda artık 2.işlemci olarak yer alacak.

ARM mimarisi son yıllarda gelişen teknolojiye rağmen hala bilgisayar platformunun gerisinde yer almaya devam ediyor. Hatta geçtiğimiz günlerde Macbook ile iPhone X arasında yapılan bir benchmark karşılaştırmasından iPhone X üstün çıkmıştı. Aslında test sonuçlarının direk olarak bir karşılaştırma verisi olarak kullanılamayacağı ancak bu verilerinde oldukça büyük bir adım olduğunu düşünebiliriz.

iMac’lere 2. İşlemci Geliyor!

Apple şirketinden gelen duyumlara göre iPhone 7’lerde kullanılan A10 isimli işlemciler gelecek dönemlerde üretilecek olan iMac Pro’lara eklenecek. Ana işlemci olarak yine iMac Pro’ların işlemcileri yer alacak fakat A10’lar ikinci birer işlemci olarak görev alacak. Apple bu adımla Siri’yi başka cihazlarında da kullanmayı planlıyor.

A10 işlemci ayrıca arka planda yürütülen birtakım görevleri üstlenecek böylece yeni özellikleri kullandırırken güç tasarrufu sağlayacak. Apple tarafından yapılan son resmi açıklamalarda Siri’nin Mac’lere geldiği açıklanırken 2.işlemci söylentileri bu bilgi ışığında ortaya sürüldü. Her ne kadar A10 ve tarzı işlemciler dizüstü bilgisayarların yükünü kaldırabilecek güçte olmasalar da gelecek yıllarda piyasaya çıkacak olan Ultrabook modellerinde A10 ve Snapdragon 835 gibi işlemcilerle karşılaşabiliriz.