ios 11.3 beta 1 1

Apple ID kullanım alanı iOS 11.3 ile genişliyor!

Geçtiğimiz hafta yayınlanan iOS 11.3’ün ilk betasında rastlanan tek oturum açma hizmeti sayesinde Apple ID ile web sitelerine giriş yapılabilecek.

Apple iOS işletim sistemini geliştirme çalışması kapsamında yer alan yeniliği, 9to5Mac’tin geliştiricilerinden Guilherme Rambo‘nun iOS 11.3’ün betasını incelemesi ile ortaya çıktı. Aynı geliştirici geçtiğimiz haftada satın alımlarının Face ID ile onaylanabileceği ve Apple’ın iBooks’ta revizyona gideceği konusunda bilgiler paylaşmıştı.

Guilherme Rambo, bu seferde Apple’ın web için yeni bir tek oturum açma hizmeti üzerinde çalıştığına dair kanıtlar buldu. iOS 11.3 beta 1 sürümün’de yer alan SecureChannel adlı yeni bir yapı sayesinde, Apple, kullanıcıların kimliklerini kullanarak web sitelerine giriş yapabilmelerine izin verecek bir çözüm üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Bulunan verilere göre doğrulama yöntemi bir web sitesinin kullanıcının icloud verilerine erişebilmesine imkan vereceğini gösterir nitelikte. Kullanıcının gerçek adı ve e-posta adresi ile sınırlı olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanında Apple Kimlik doğrulamasını isteyen bir QR Kodu taramasına izin verecek bir geliştirme de yer alıyor.

Batarya Sağlığı konusunda da geliştirmeler var!

Batarya sağlığı konusunda Apple‘ın son yaşadığı sorunlardan sonra iOS 11.3 ile yavaşlayan iPhone’lar için batarya sağlığı ve işlemci performansının düşmesini engellemek için ayarlarda yeni bölümler geliyor.