icloud

Apple, iCloud verilerinin Google sunucularında depolandığını itiraf etti

Apple, iCloud’un tüm verilerin Google’a ait sunucularda depolandığını itiraf etti. Bir PDF paylaşımının ardından gündeme taşınan konu, Apple’a baskı yapılmasının ardından netlik kazanmış oldu.

iOS Security Guide’a ait bir PDF belgesinin internette paylaşılmasılya birlikte Apple’ın iCloud sisteminin hangi sunucularda bulunduğu konusu gündeme gelmişti. PDF belgesinde belirtilene göre önceki senelerde Microsoft’a ait Azure’u ve Amazon Web Services’ı kullanan Apple, tercihlerini değiştirerek Amazon S3 ve Google Cloud’a geçiş yapmış.

Bu konuda sorular alan şirket, yaptığı açıklamalarla iCloud verilerinin Google ve Amazon’a ait olan depolama sunucularında bulunduğunu itiraf etti. Aslında Apple’ın milyonlarca kullanıcısının verilerini kendi sunucularında depolayamayacağı kolaylıkla tahmin edilebilir bir durumdu. Verilerin depolanmasının yanı sıra sunucuların bakımını yapmak ve verilerin güvenliğini sağlamak Apple’ın mevcut kapasitesini aşan bir durum.

icloud

Apple, Çin’de kendi iCloud sunucusunu kuracak

Birçok ülkedeki kullanıcılarının verilerini iCloud üzerinden Google’a ait sunucularda saklayan Apple, Çin hükümetinin baskılarından ötürü sunucularını ülke sınırlarına taşıyacağını duyurmuştu. Bu karar, ülkedeki verilerin Apple’a ait sunucularda saklanacağını gösteriyor.