Apple HomePod

Apple HomePod satışları hiç iyi gitmiyor

HomePod ile Google ve Amazon gibi büyük şirketlere meydan okuyan Apple’ın satışları hiç iyi gitmiyor. Akıllı hoparlörün bazı özellikleri satış rakamlarını aşağı çekiyor.

HomePod’u satışa sunarak Google Home ve Amazon Echo modellerine rakip olan Apple, akıllı hoparlörü satma konusunda sorunlar yaşıyor. Bloomberg tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an yalnızca yüzde 4 pazar payına sahip olan hoparlör, bazı satış mağazalarında tüm gün boyunca yaklaşık 10 adet satıyor.

Yüzde 14 pazar payına sahip olan Google Home ve yüzde 73 pazar payına sahip olan Amazon Echo’nun HomePod’a kıyasla çok büyük avantajları mevcut. Apple kendi akıllı hoparlörünü 350 dolara satışa sundu ve bu fiyatın ilk defa akıllı hoparlör kullanmak isteyen kişiler için biraz fazla olduğu söylenebilir. Öte yandan Echo’nun fiyatı 50 dolar ile 230 dolar arasında değişen, Home’un ise fiyatı 50 dolar ile 400 dolar arasında değişen modelleri mevcut. Bunun yanı sıra akıllı hoparlörler Apple’ın ürünü gibi iOS cihazına ihtiyaç duymuyor. Tüm bunlara ek olarak HomePod’un öne çıkan özelliklerinden bazılarının (örneğin AirPlay 2) gelecek iOS güncellemesine ertelenmiş olması, alıcı sayısında büyük bir düşüş yaşanmasına neden oldu.

Apple HomePod

Akıllı hoparlör satışlarının iOS 11.4 ile yükselmesi bekleniyor ancak diğer etkenleri göz önünde bulundurarak daha uygun fiyatlı bir HomePod satışa sunulana kadar Apple’ın bu sektörde büyük bir başarı elde edemeyeceği söylenebilir.