indir 2 1
FILE PHOTO: An Apple logo hangs above the entrance to the Apple store on 5th Avenue in the Manhattan borough of New York City, July 21, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Apple, Hindistan için “anti-spam” uygulaması geliştirecek

Apple, Hindistan hükümetinden gelen yoğun isteğin ardından spam içerikli mesajlara ve aramalara karşı bir uygulama geliştirmeyi kabul etti.

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ülkelerinden birisi olan Hindistan, iOS işletim sistemiyle uyumlu bir anti-spam uygulaması geliştirmesi için bir süredir Apple’a baskı yapıyor. Bu baskıların devam etmesinden bıkan ve bölgedeki müşterilerinin zor durumda kaldığını gören Apple, Reuters tarafından paylaşılan habere göre hükümete yardım etmeyi kabul etti.

Apple’ın bu teklifi kabul etmesi maalesef yalnızca Hindistan’daki iOS kullanıcıları açısından iyi haber. Yani ülkemizdeki iOS kullanıcılarının da Apple tarafından geliştirilen anti-spam uygulamasını kullanabileceği söylenemez.

Image 8

İşletim sistemiyle uyumlu olarak çalışacak anti-spam uygulamasının asıl hedefi spam içerikli mesajları ve aramaları engellemek olacak. Hindistan hükümeti, kullanıcıların istediği numaraları engelleyebilecek ve tüm aramalar üzerinde kontrol sağlayabilecek bir uygulamanın geliştirilmesini istiyor. Ancak Apple bu gibi bir uygulamanın geliştirilemeyeceğini ve gizliliği ihlal edebilecek bir uygulamayı geliştirmek istemediğini dile getirdi. Paylaşılan bilgilere göre Apple bu sözünden çıkmadı ve geliştireceği uygulama “kısıtlı” özelliklere sahip olacak. Hindistan hükümetinin bundan memnun kalıp kalmayacağını zaman içerisinde göreceğiz.