Apple Haritalarda Afyonkarahisar Ayfonkarahisar olarak goruldu

Apple Harita’larda ‘Afyonkarahisar’, ‘Ayfonkarahisar’ olarak görüldü

Apple’ın Harita platformunda keşfedilen bir hatadan dolayı binlerce kişinin yüzünde bir gülümseme meydana geldi. Apple Harita’larda Afyonkarahisar’ın adı Ayfonkarahisar olarak görüntülendi.

Bilindiği gibi Apple Harita’lar her geçen gün biraz daha kendini geliştirmekte ve birçok farklı hizmette kolaylık sunuyor. Fakat kısa süre önce fark edilen bir hatadan dolayı Türkiye haritasında bir sıkıntının olduğu görüldü. Tabii ki bu durum herkes tarafından fark edilmemişti. Çok dikkatli olan kullanıcılar bir anda olayı anlayınca internet ortamında kısa süre içerisinde yayılarak ufak bir tebessüme neden oldu. Afyonkarahisar’a doğru gitmek isteyen kullanıcılar yakınlaştırma yapmak istediklerinde, Afyonkarahisar’ın adını Ayfonkarahisar olarak gördü.

iPhone mu Ayfon mu

Elbette bu durumdan ilk akla gele okunuşu ayfon olan iPhone olarak anlaşıldı. iPhone kullanıcılarının harita servisinde yer alan bu hata sosyal medyada bir şenlik olarak yüksek bir ses getirdi. Kullanıcılar kendi ifadelerini paylaşarak kısa sürede binlerce kişi tarafından fark edilmesine neden oldu.

Apple’ın bu durum üzerine hızlı ve ufak bir güncelleme ile kısa bir süre içerisinde hatayı düzeltmesi bekleniyor.