screen shot 2017 09 12 at 21848 pm 1

Apple, gelecek sene 3 büyük iPhone modelini satışa sunacak

Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan yeni rapora göre, gelecek sene iPhone X Plus olarak isimlendirilme ihtimali bulunan daha büyük bir akıllı telefonu satışa sunulacak.

KGI Securities analizcisi Ming-Chi Kuo, Apple’ın gelecek seneye dair planlarıyla ilgili yeni bir rapor yayımladı. Kuo’nun raporunda yer alan bilgilere göre Apple’ın akıllı telefonları büyümeye devam edecek ve gelecek sene 6.5 inch ekran boyutuna sahip olan “iPhone X Plus” modelini satışa sunacak.

iPhone X Plus modelinin yanı sıra Apple’ın iki adet büyük akıllı telefonu daha satışa sunacağı tahmin ediliyor. Bu cihazlardan birisinin 5.8 inch, diğerinin ise 6.1 inch ekran boyutuna sahip olacağını paylaşan Kuo, Apple’ın üç cihazda da kenardan kenara ekranı tercih edebileceğinin altını çizdi.

kgi three iphones 2018

6.5 inch’lik modelin 480-500 ppi piksel yoğunluğuna ve OLED ekrana, 5.8 inch’lik modelin 458  ppi piksel yoğunluğuna ve OLED ekrana, 6.1 inch’lik modelin ise 320-330 ppi piksel yoğunluğuna ve TFT-LCD ekrana sahip olacağı tahmin ediliyor. OLED ekranlı modeller için fiyat tahmininde bulunmayan Kuo, orta seviye cihaz kullanıcılarına hitap etmesi amacıyla üretilecek 6.1 inch’lik modelin 650-750 dolar fiyattan satışa sunulacağını belirtti.

Kuo’nun tahminlerini doğrulayabilmek için henüz çok erken. Bakalım ilerleyen aylarda bu tahminleri destekleyici bulgular gündeme gelecek mi.