iPhone X Face ID

Apple, Face ID sorunları için iPhone X’in arka kamerasını tamir ediyor

Apple’dan gelen bilgiler, Face ID sorunları yaşayan kullanıcılar için arka kamera tamirinin başlatıldığını doğruladı. iPhone X arka kamerasının sorunlu olması durumunda ön kamera üzerinden çalışan Face ID’nin de bozulabildiği biliniyor.

Apple, yetkili servislerinin Face ID sorunu yaşayan iPhone X kullanıcılarına hizmet vermesi adına düğmeye bastı. Face ID sorunu yaşayan kullanıcıların akıllı telefonunu yalnızca Apple ile anlaşmalı servislere götürmesi isteniyor. Tamir süreci bir takım arıza tespit testinin gerçekleştirilmesiyle başlıyor ve sorunun kaynağına göre farklılık gösteriyor. Apple tarafından yetkili servislere gönderilen bir bilgilendirme yazısında Face ID’nin arka kameradaki sorunlardan kaynaklı olarak çalışmıyor olabileceği, bu gibi durumlarda arka kameranın tamir edilmesinin sorunu çözeceği belirtildi.

iPhone X kameraları bağlantılı

Arka kamera ile ön kamera üzerinden çalışan Face ID’nin bir bağlantısı bulunmuyor gibi görünse bile, telefonun içerisindeki kamera donanımlarının tümü birbiriyle bağlantılı. Arka kamerasının bozulmasıyla Face ID sorunları yaşadığını dile getiren bir Reddit kullanıcısı, birkaç özellik dışında kameraların hiçbir özelliğinin kullanılamadığını belirtmişti.

Yapılan arıza tespit testlerinin bir sonuç vermemesi durumunda kamera donanımını değiştirmek yerine müşteriye yeni bir telefon verileceği bilgisi de paylaşıldı.