apple Katlanir Ekran

Apple Çok Gizli Yürüttüğü “Katlanır Telefon” Projesi İçin Patent Aldı

Samsung’un Katlanır ekran konusunda oldukça yoğun çalıştığını dönem dönem çıkan sızıntılar ile biliyoruz. Peki ezeli rakibi Apple bu konuda ne yapıyor sorusuna şimdiye kadar bir yanıt veremiyorduk. Ancak Apple’ın aldığı patent bu konuda boş durmadığını ve Samsung’un Galaxy X’ine rakip olacağını gösteriyor.

Apple‘dan 2020’ye kadar katlanabilen bir akıllı telefonun sunulmayacağı söyleniyordu. Ortaya çıkan patent ile gelebilecek olan modelin nasıl bir görünüme sahip olacağı konusunda ip uçları veriyor.

Patently Apple‘ın ortaya çıkardığı patent, ABD Patent Ofisi‘nde kayıtlı olması ve ortadan katlanan bir modeli tarif ediyor. Model’in, katlanma özelliğini “şekil bellekli alaşım” veya “amorf metal” ile sağlanıyor. ayrıca kullanabilecek maddeler arasında sıvı metal de yer alıyor.

apple iphone katlanabilir

Aynı zamanda alınan patent’de İphone X‘de ilk defa kullanılan OLED ekran kalınlığından daha ince olan ve daha önce Apple Watch‘ta kullanılacağı düşünülen Micro Led ekrandan bahsediliyor.

Katlanabilir ekrana sahip cihaz konusunda Apple‘ın 2020’ye kadar bir ürün çıkarmayacağını düşünüyoruz. Bir yandan da Samsung’un Galaxy X‘inin de önümüzde ki yıl çıkabileceğini düşündüğümüzde; Samsung‘un bu konuda 2020’de çok ileri bir noktada olacağını söyleyebiliriz.