indir 2 1
FILE PHOTO: An Apple logo hangs above the entrance to the Apple store on 5th Avenue in the Manhattan borough of New York City, July 21, 2015. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Apple, Çin’de iCloud verilerini saklayacak, Çin devleti verilere erişim sağlayacak mı?

Apple, Çin’le arasını iyi tutmak için, Çin’deki iCloud anahtarlarını Çin merkezli bir kamu şirketinde depolayacağını açıkladı. Apple’ın yeni karar vatandaşları korkutmaya yetti!

Şubat ayı içerisinde Apple iCloud, Çin’deki yasalara uymak için “Cloud Big Data Industrial Development Co.”  adındaki Çin yerel kamu şirketine yönetimi devredeceğini bildirdi. iCloud şifrleme anahtarlarının Çin’de muhafaza edileceği ve Apple‘ın dışında başka ellerde depolanacağı gerekçesiyle büyük bir endişe kullanıcıları korkutuyor. Ancak bu politikanın Çin dışındaki vatandaşları ilgilendirmediği bir gerçek.

Yeni yasalar gerekçesiyle Apple’ın aldığı karar Çin’li yetkililerin iCloud anahtar hizmetine daha basit bir şekilde erişim sağlamasını düşündürürken, Apple bu anahtarları ilk defa Çin’de saklayacağını söyledi. Bunla beraber kontrolün her zamanki gibi Apple’da olduğu ve Çin’li yetkililerin bu kapıdan içeri girmesi için bir “backdoor” olmadığı ifade edildi.

Daha önceleri bu anahtarların tamamı ABD’de depolanırken, yeni karar üzerine Çin’de depolanacak olması elbette korkutmuyor değil. Yinede ilerleyen günlerde Apple’dan yeni bir açıklama gelmesi bekleniyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?