Apple Car 1 1

Apple Car Teknolojisi Resmiyet Kazandı

Uzun süredir konuşulan Apple arabaları için sonunda beklenen haber geldi. Tim Cook tarafından yapılan açıklamayla beraber Apple Car sistemi hakkında ilk doğrulamada yapılmış oldu. Peki Tim Cook nasıl bir açıklama yaptı? Apple Car serisi mi geliyor? Detaylar haberimizde.

Apple’ın giriş yapmadığı tek alan otomotiv alanı oldu. Neredeyse hemen her teknoloji sektöründe kendisini gösteren markanın otomotiv alanında ise bir türlü beklenen hamleleri yapmadığını gördük. Aslında Apple’ın bu alanda Apple Car Play ile sektöre girişleri söz konusu fakat bu adımlarda multimedya sistemlerinden öteye geçebilmiş değil. Yani doğrudan otomobiller üzerinden bir çalışma yapıldığını görebilmiş değiliz.

Genel olarak değerlendirdiğimizde ise Apple’ın otomobil sektörüne de giriş yapmaya çalıştığını söylemek gerekiyor. Markanın resmiyet kazanmasa da bu alanda denemeleri olduğu bile biliyor. Son dönemde yapılan otonom araç testleri de tüm bu durumu destekler nitelikte. Ardı ardına Apple Car haberleri de gelse ve markanın otomotiv alanına giriş yapma isteği olduğu da bilinse Apple tarafından bir türlü beklene doğrulama haberleri gelmiyor. Hal böyle olunca Apple’ın otomotiv teknolojisine giriş yapacağınız söyleyemiyorduk. Dün Tim Cook tarafından yapılan açıklamalara kadar.

Apple Car

Bloomberg Röportajında Apple Car Sistemi Doğrulandı

Apple Car hakkında beklenen haber Tim Cook tarafından verildi. Bloomberg üzerinden röportaj veren ünlü CEO, verdiği röportajla beraber bir nevi uzun süredir konuşulan Apple Car sistemini de doğrulamış oldu. Tim Cook Yaptığı açıklamada “Şu anda daha önce de defalarca söylediğimiz gibi otonom sistemler üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışma belki de bugüne kadarki en zor yapay zeka çalışmamız olabilir. Bu yüzden de kendi kendine hareket edebilen sistemler yaratabilmek bizim için çok heyecan verici. Tabii bu çalışmaların bizi nereye ulaştıracağını ancak zaman gösterecek.” İfadelerini kullandı.

Apple Car için böylelikle ilk haberde verilmiş oldu. Fakat açıklamada da yer aldığı gibi şimdilik sadece otonom sistemleri üzerinde çalışmalar yapıldığından bahsediliyor. Bunun yanı sıra Apple Car olarak yeni bir araç gelecek mi? Kesin bilgi yok.