Apple bazi iPhone 8 pillerin neden sistigini arastiriyor 1

Apple bazı iPhone 8 pillerin neden şiştiğini araştırıyor

Apple’ın bu yıl iPhone 8 modelinde pil sorunu varmış gibi duruyor ve tek bir seride mi yoksa geniş bir kitlede mi olduğu henüz belli bile değil.

Geçtiğimiz hafta elimize aldığımız iPhone 8‘in ilk raporu kısa süre önce ortaya çıktı. Raporlarda telefonun içerisinde yer alan pilin şiştiği görülüyor. Telefonun ön yüzünün bükülmesi ve cihazın gövdesinden ayrılması fark ediliyor. Tabii ki şu anlık bir yangın meydana gelmiş değil. Yalnızca çöp olmuş telefonlar meydanda yer alıyor.

Apple’ın ise konu hakkında bir açıklaması bulunuyor: “Farkındayız ve araştırıyoruz.”

İLK RAPOR TAYLAND’DAN GELDİ!

İlk rapor ise bir bayan kullanıcının iPhone’unun şişmiş olarak fark edildiği ifade edildi. Rapor ise Tayland‘dan geldi. Ardından ise Japonya’daki bir grup Twitter’da ayrılmış bir iPhone‘un fotoğraflarını paylaştı. O günden bu yana Çin, Kanada ve Yunanistan’da da aynı durumların yaşandığı belirtiliyor.

https://twitter.com/Magokoro0511/status/911893917192163328

Şimdiye kadar gelen raporlar ise altı düzineyi geçmiş durumda. Bu bakımdan Apple‘ın milyonlar üzerinde sattığı telefonları ele alırsak çok küçük bir oranın etkilendiği görülüyor. Aslında Apple’ın sadece bir üretim serisinde bu sorunun olduğu düşünülüyor.

 

Apple ise Note 7 faciasına dönüştürmemek için elini çok hızlı tutuyor. Şu anlık Apple’ın telefonlarında ne olduğu öğrenmek için çok erken.