Apple Battery Health

Apple’ın Battery Health özelliği nedir?

Apple, iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte işletim sisteminde bazı değişimler yapıyor, sisteme yeni özellikler ekliyor. Eklenenlerden birisi de şirketin “donanım performansı kısıtlama” sorununu çözecek özelliklerden birisi olan Battery Health. Özellik hakkındaki detaylar haberimizde.

Son iOS güncellemelerinde birçok sorunun ortaya çıkmasının ardından Apple, hızlı bir şekilde yeni sürümünün geliştirmelerini yapıyor. iOS 11.2.5 güncellemesi başta olmak üzere sorun yaşayan tüm kullanıcılar için daha stabil bir kullanım deneyimi sunması planlanan iOS 11.3, Apple’ın batarya konusundaki sorununa çözüm sunabilecek bir özellik de içeriyor: Batter Health.

Apple Battery Health
Akıllı telefonun mevcut batarya kapasitesinin ilk güne kıyasla performans oranı.

Batter Health, iPhone kullanıcılarının telefonun bataryası hakkında temel bilgileri elde edebilmesini sağlayan, basit ve kullanışlı bir özellik. Yukarıda yer alan görsellerden de anlaşılabildiği gibi bataryanın maksimum kapasitesini göstermek  ve cihazın kendi kendine kapanmasına açıklık getirmek için geliştirilen özellik, iOS 11.3 güncellemesiyle birlikte varsayılan olarak devre dışı bırakılan performans kısıtlamasının da takibinin yapılabilmesine olanak sunuyor.

Batter Health’i kullanmalı mıyım?

iPhone kullanıcılarına performans sorunu yaşamasalar bile bu özelliği kullanmalarını öneririz. Çünkü özellikten yalnızca cihazın performansıyla ilgili değil, aynı zamanda batarya sağlığıyla ilgili son derece önemli bilgiler edinilebiliyor.