Apple, artırılmış gerçeklik teknolojisini otomobil camlarına taşıyor

Apple‘ın yeni patenti, artırılmış gerçeklik teknolojisiyle otomobil camlarının bir ekran gibi kullanılmasına olanak sunuyor.


Sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerinde çalışmaya devam eden ve bu sırada otomobil teknolojileri üzerinde yoğunlaşan Apple, bilim-kurgu filmlerinde gördüğümüz teknolojilerden birisini gerçekleştirecek bir patent aldı. Patently Apple tarafından ortaya çıkarılan yeni patent, otomobil camlarının artırılmış gerçeklik teknolojisiyle adeta bir ekran gibi kullanılabilmesini sağlayacak.

Patent içeriğinde belirtildiği üzere cam üzerindeki görüntüler sürücünün görüntüsünü engellemeyecek ve ona sürüş sırasında yardımcı olacak sistemlerle birlikte kullanılabilecek. Örneğin bu teknolojinin otomobildeki GPS sistemi ile birlikte kullanılması durumunda dönülmesi gereken noktaya yaklaşıldığı sırada otomobilin ön camında büyük bir ok işareti belirecek. Bu şekilde hem sürücünün dikkati dağılmadan yol tarifi alması sağlanacak, hem de yol tarifi aldığı sırada yolu rahatça görebilecek.

Cam üzerinden otomobilin hızı ve benzin seviyesi gibi bilgilerin de görülebileceği belirtildi. Bu şekilde sürücülerin hızını ayarlaması ve hız sınırına uyması da daha kolay olacak.

Kaynak