Apple artik App Storeda uygulamalari onceden siralamaniza izin veriyor

Apple, artık App Store’da uygulamaları önceden sıralamanıza izin veriyor

Apple, iOS uygulama mağazası olan App Store için basit ve yeni olmasına rağmen oldukça kullanışlı bir özelliği getirdi: önceden sıralanan uygulamalar otomatik indirme serbest olunca sonradan indirilebilecek.

Geliştiriciler, bundan böyle uygulamalarını yayınlamaya hazır oldukları zaman sadece kendi uygulamalarını sunmak yerine 90 gün öncesinden mağazaya ekleyebilecekler. İşlemler tamamlanınca, müşteriler önceden sıralamaya eklenip, uygulama hazır olunca indirebilecekler. Bu özellik, App Store‘un tüm yinelemelerinde kullanılabilecek. Bu bakımdan iOS, macOS ve tvOS bile önceden indirmeye başlayabilecekler.

Geliştiriciler ücretsiz ve ücretli ön kayıt sunabilirler. Ön kayıt zamanında fiyat değişikliğe uğrarsa, düşük olan ücret ile devam edilir: önceden verilen sipariş fiyatı uygulama indirilene dek ödenmez.

Her uygulama için tabii ki pek önem sarfetmezken, oyunlar için çok önemli bir özellik olabiliyor. Bir geliştirici dikkat çekmek için uygulamalarına özel şeyler ekleyebiliyor.

Google, bu özelliği daha önceden kullanıcılarına sunmuştu ve kullanıcılar bu özelliklerden oldukça memnun olduğunu yorumlarla dile getirmişti.