Apple Watch

Apple, Apple Watch’ta patent ihlali yaptığı gerekçesiyle dava edildi

Onmi MedSci isimli bir şirket, Apple’ın Apple Watch’un kalp atışı ölçme teknolojisiyle patent ihlali yaptığını iddia ederek şirkete dava açtı.

Apple bir kez daha patent davasıyla gündeme geldi. ABD merkezli Omni MedSci isimli bir şirket, Apple’ın Apple Watch’un kalp atışı ölçme teknolojisi geliştirirken patent ihlali yaptığını iddia etti ve şirkete dava açtı.

Omni MedSci tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 senesinde akıllı saatin üretilmesi için iki şirket arasında ortaklık görüşmeleri gerçekleşiyordu. Ancak görüşmeler Apple tarafından sonlandırıldı ve bundan kısa bir süre sonra Omni MedSci’a ait olan patenti kullanan Apple Watch tanıtıldı.

Omni MedSci, Apple’ın kasıtlı şekilde patent ihlali yapmış olmasından ötürü zararın karşılanmasını ve şirketin bu teknolojiyi kullanmasının engellenmesini istiyor.

Apple Watch

Apple sert kayaya çarptı

Omni MedSci, Mohammed Islam’a ait altı patent şirketinden birisi. Islam, patent geliştirme ve satma konusunda oldukça deneyimli ve şirketlerin tümü bu patentlerin kullanımı üzerinden geçimini sağlıyor. Şirketlerin toplamda 150’den fazla patentinin bulunduğu, Islam’ın daha önceki dönemlerde benzer davaları kazandığı biliniyor.