iphone x side 1

Apple, Android’e meydan okudu: Face ID ile yarışamazlar

Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller, iPhone X’in Face ID teknolojisinin eşsiz olduğunu ve bu teknolojiyi kopyalamaya çalışan Android modellerinin başarısız olduğunu ima etti.

iPhone X’in öne çıkan özelliklerinden birisi olan Face ID, Apple’ın pazarlama şefi Phil Schiller’ın söylediğine göre eşsiz ve Android üreticilerinin boy ölçüşemeyeceği bir teknoloji. Katıldığı röportajda yeni teknolojileri ve sistemleriyle ilgili bilgiler paylaşan Schiller, yıllar içerisinde Apple’a gerekli olan şekillerde gelişmeler yaptıklarını ve diğer üreticilerin bu şekilde hareket etmediğini söyledi. Android işletim sistemi kullanan modellerin de Face ID benzeri teknolojiye sahip olacağı belirtilerek bunun hakkında düşünceleri sorulduğunda Schiller “Face ID ile yarışamazlar.” şeklinde cevap verdi.

FaceIDTA 846110596

“Android üreticileri plansız hareket ediyor”

Apple’ın sahip olduğu çalışma sisteminin birçok Android üreticisinden farklı olduğunu dile getiren Schiller, yenilikleri ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiğini paylaştı. Schiller’ın söylediğine göre Apple seneler içerisinde geliştirebileceği teknolojiler ve sistemler yaratarak, gelecekte bu teknolojilere katkı yapabilmeyi mümkün kılıyor. Bu şekilde, örneğin, Home tuşunu kullanarak birçok işlemi gerçekleştirebilen bir akıllı telefon üretmeyi başarmışlar. İlk amacı yalnızca ana ekrana dönüş yapmak olan Home tuşu, bugün Siri ve Touch ID gibi birçok farklı işlemde kullanılabiliyor.

Apple September 2017 iPhone X keynote 2017 09 12 at 11.29.54 AM

Face ID teknolojili Android modelleri yolda

Paylaşılan bilgiler, Face ID teknolojisine sahip olan Android modellerinin yolda olduğunu gösteriyor ve Schiller’ın yaptığı açıklama bu modellere yönelik. Elbette Android telefonlarının performansını görmeden önce Schiller’ın haklı veya haksız olduğunu söyleyemeyiz, ancak bazı Android üreticilerinin daha şimdiden Apple’ı kendi teknolojisinde geçtiği düşünülürse, Schiller’ın haksız çıkma ihtimali oldukça yüksek.