AWS servisi 1

Apple: Amazon’dan Bağımsız Olmak İçin Kendi Sunucusunu Kurmak İstiyor

Amazon’un gelecekte AWS servisinden daha bağımsız olması için, Apple şu anda kendi sunucularına yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Uzun vadede, bu, Apple logolu grup için finansal olarak faydalı olabilir.

Apple Sunucu

Apple Amazon’a Yüklü Miktarda Ödeme Yapmaktadır

Apple, iCloud’u 2011’de başlattığından beri, şirket, kullanıcıların verilerini depolamak için Amazon’dan AWS gibi hizmetlere güveniyordu. Ancak, bu çok paraya mal oluyordu. Bu yüzden, 2017’de Apple, sunucularını kullanmak için Amazon’a 775 milyon dolar aktarmak zorunda kaldı. Bu maliyetleri azaltmak için, Apple şu anda kendi bilgi işlem ve veri merkezlerini oluşturmakla meşgul. Manevra modeli, Amerikan bulut sağlayıcısı ‘Dropbox’ olabilir ve kendi sunucusuna geçiş yaparak birkaç milyon dolar tasarruf sağlayabilir.

Bu çabalar Apple’ın geçen yıl Amazon’a yalnızca 370 milyon dolar aktarması gerektiğine yol açtı. Ancak, şu ana kadar, Apple için finansal olarak beklenmiyor, bu yıl yalnızca 4.5 milyar ABD doları sunucunun inşaatına harcanırken, Danimarka’daki bir veri merkezinin inşaatı son zamanlarda durdu. Bu nedenle, yatırıma rağmen, Apple’ın dış hizmet sağlayıcılara gerçekten bağımlı olması birkaç yıl sürebilir. Bu aynı zamanda Apple’ın yakın zamanda CNBC’ye göre Amazon’la 1,5 milyar dolarlık bir sözleşme imzaladığı ve önümüzdeki 5 yıl boyunca Grubun altyapısından yararlanmaya devam ettiği gerçeğine de yansıyor.