Apple AirPod Uretim Kapasitesini Artirdi Fakat Hala Talebi Karsilamiyor

Apple, AirPod Üretim Kapasitesini Artırdı, Fakat Hala Talebi Karşılamıyor

Apple’ın CEO’su Tim Cook, 2017 yılının üçüncü çeyreğini kapsayan çağın kazançları sırasında şirketin süper popüler kablosuz kulaklıklar AirPods’tan kısaca bahsetti.

Cook’a göre, üretim kapasitesi arttı, ancak talebin yüksek olması nedeniyle Apple hala arz  talep dengesine ulaşmak için yeterli miktarı bulamadı.

“Ayrıca AirPods için inanılmaz bir heyecan görüyoruz. Creative Strategy’nin anketine dayanarak yüzde 98 müşteri memnuniyeti. AirPods için üretim kapasitemizi arttırdık ve onları müşterilerimize mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için çok çalışıyoruz, ancak yine de güçlü talep seviyesini karşılayamıyoruz.”

159 $ fiyatla Apple’ın AirPods, daha iyi bir bağlantı ve farklı cihazlar arasında basit transferler için Bluetooth ve Apple tarafından tasarlanmış W1 çip özellikli telsiz kulaklıklardır. AirPods, kulakta olduklarını algılamak için kızılötesi sensör ile donatılmıştır ve bir dizi dokunmaya dayalı hareketleri desteklemektedir.

AirPod kaynakları, piyasaya sunulduğundan beri altı hafta içinde ciddi bir şekilde kısıtlanmış ve çevrimiçi Apple Store’dan gönderiliyor. Bu altı haftalık not Aralık ayından bu yana belirginleşmedi ancak Apple’ın perakende mağazaları zaman zaman Best Buy gibi üçüncü parti perakendecilerin stoklarında bulunuyor.