apple iphone x news announcement feature 1

Apple yaklaşık 90 milyon iPhone satarak rekor kırabilir!

Analistler tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple’ın üç çeyreği kapsayan dönemde 88,8 milyon iPhone satışı gerçekleştirerek yeni bir rekora imza atma ihtimali mevcut. Detaylar haberimizde.

iPhone X sayesinde akıllı telefon sektöründeki pazar payını ve sektörden elde ettiği karı yüksek seviyelere taşıyan Apple, analistler tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni bir rekora imza atabilir. Şirketin son üç çeyrekte sattığı iPhone sayısının 88,8 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu rakam şirket açısından yeni bir rekor olur.

iPhone X’in Apple’a katkısı büyük

iPhone X’in oldukça beğenilmesi sayesinde bu rakamlara ulaşmayı başaran şirket, paylaşılan bilgilere göre 21 milyondan fazla iPhone X satışı gerekleştirdi ve bunun yaklaşık 6 milyonu 3 günü kapsayan Black Friday döneminde satıldı. Her geçen gün artmaya devam eden bu sayının mali dönem sonunda da Apple’a büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

iphone x bezels

Ortalama iPhone fiyatı 700 doların üzerinde

Eğer Apple tahmin edildiği gibi 88,8 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirebilirse, üç çeyrekte sattığı tüm akıllı telefonların ortalama fiyatı 700 doların üzerinde olacak. Bu sayı şirket için yeni bir rekor olacak. 1000 dolar civarında olan fiyatıyla iPhone X’in bu rekora da büyük katkılar yapacağını söyleyebiliriz.