Apple 4K HDR Apple TVyi Kazayla Dogruladi

Apple, 4K HDR Apple TV’yi Kazayla Doğruladı

Aylarca süren söylentiler ve dünyanın çeşitli ülkelerine satılan koltuktaki Apple dedektifleri tarafından güzel bir şekilde uyutulduktan sonra, artık 4K ve yüksek dinamik menzilli yeni bir Apple TV’nin yolda olduğuna eminiz. Enfes bir şekilde gizlilik içerisinde olan teknoloji devi için garip bir şekilde, bu sızıntının kaynağı Apple’ın kendi Homepod hoparlörüdür.

Geçen gece (6 Ağustos), iOS geliştiricisi Guilherme Rambo , sadece 4K çözünürlüğü ve yüksek dinamik aralıklı videoyu destekleme kapasitesine sahip bir Apple TV’ye atıfta bulunan HomoPod’a güç sağlayan iOS sistemi içinde kod satırlarını barındıran bir tweet atmıştı. Dolby Vision Premium HDR çözümü ve daha ilginç bir şekilde HDR’nin HLG sürümünü yayıncılar tarafından kullanılacak şekilde ayarladı.

Dolby Vision’ı endüstri standardı HDR10 formatında destekleyerek yeni Apple TV’yi, en azından Chromecast Ultra’ya rakip olan ve Roku Ultra ve Amazon Fire TV’den hoşlanmayan video yetenekleri sunacak.

Apple 4K HDR Apple TVyi Kazayla Doğruladı 1

Görünür HLG desteği, bu arada, yayınla ilgili çözümlerin ve özelliklerin bir önceki Apple TV nesline göre daha sonraki Apple TV’ye entegre edilmesine çok daha fazla ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

Açık HDR desteğinden tek önemli eksiklik, Samsung’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu , Dolby Vision gibi, TV’lerin daha iyi görüntü kalitesi elde etmesine yardımcı olmak için çekirdek HDR akışına dinamik bir katman katan HDR10 + biçimidir. Buna karşın, Apple’a adil davranabilmek için aslında Samsung TV’ler HDR10 + desteğini vaat eden tek ürün.