Apple Tv 1

Apple 4K Destekleyen Yeni TV’sini Tanıtmaya Hazırlanıyor

Apple’ın yeni iPhone’u tanıtırken bir yandan da yeni Apple 4K Tv’yi tanıtıması bekleniyor.

Bloomberg raporuna göre, Apple Eylül ayında yeni iPhone‘larını tanıtırken bir yandan da güncellenmiş bir 4K TV deneyimi yaşanabilecek yeni Apple TV‘yi tanıtabileceğini açıkladı. Yeni Apple TV, 4K olan içerikleri yayınlayabilecek.

Donanım açısından bakıldığında 4K yayın özelliği; Apple TV’nin alacağı en büyük güncelleme olacağını söyleyebiliriz. Apple TV, 2015 yılında, yeni bir uzaktan kumanda, uygulama mağazası ve Siri desteği ile güncellenmişti. Bloomberg raporunda, yeni Apple TV‘nin 4K ve HDR akışı destekleyen daha hızlı bir işlemciye sahip olacağı ifade ediliyor. Ancak tabi 4K yayın izlemek isteyenlerin ayırca 4K içerik oynatabilen bir TV’ye sahip olmaları gerektiğini de belirtelim.

Yeni 4K Tv ile Neler Gelecek?

Apple yeni Tv’si ile herşeyi bir arada sunmak için yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapıyor. Yeni Tv ile beraber içerik konusunda da çeşitli anlaşmalar da yapıyor. Bloomberg‘in raporunda yer alan bilgiye göre Apple‘ın film stüdyolarıyla iTunes’a 4K içerik sağlama konusundan konuşulduğu dedikoduları yer alırken; Aynı zamanda Apple‘ın, Netflix de dahil olmak üzere diğer rakip şirketlerin 4K içeriklerin oldukça yüksek bir adedine sahip olmalarından dolayı; yeni 4k TV‘nin duyurusunu desteklemek adına bir 4K içerik ekibi de kurduğu zaten biliniyor.

Apple ayrıca yine lansmanı desteklemek amacı ile son zamanlarda bu orijinal içerik yatırımını yönetmek için Sony Pictures‘dan Jamie Erlicht ve Zack Van Amburg ile anlaştı.

Görünüşe göre, Apple Yeni TV‘sinin lansmanında mümkün olduğunca eksiksiz olmak istiyor. Ayrıca söylentilere göre, Apple üç yeni iPhone modelini yıl sonundan önce ve bağımsız bir LTE servisine sahip yeni bir Apple Watch modeli ile birlikte piyasaya çıkacak.