Apple İrlanda

Apple 1 milyar dolarlık veri merkezinden vazgeçti

İrlanda’ya 1 milyar dolarlık kapsamlı bir veri merkezi inşa edeceğini söyleyen Apple, gerekli izinlerin alınması için devam eden çalışmaların inşaatı 3 sene ertelemesiyle projenin iptal edildiğini duyurdu.

Apple, Avrupa kıtasındaki faaliyetlerden sorumlu ana merkezinin bulunduğu İrlanda’da 1 milyar dolarlık devasa bir veri merkezi inşa edeceğini duyurmuştu. 2015 senesinde veri merkezinin inşasına başlanması planlanmıştı ancak şirketin gerekli izinleri alamamasından ötürü inşaat 3 sene boyunca sürekli olarak ertelendi. Planları çoktan hazırlanmış olan merkezin yenilenebilir enerji kaynaklarına yakın bir konumda bulunması planlanmıştı, ancak 3 senenin ardından veri merkezinden vazgeçildiği duyuruldu.

Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre şirketin bu plandan vazgeçmesindeki asıl neden bölge için bir türlü izin alamamış olmaları. Buna rağmen Apple, İrlanda’da genel merkezlerinin bulunduğunu ve bu ülkedeki yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Şirketin County Cork’ta 6000’den fazla çalışanı bulunuyor .