app store 1

App Store, haftalık ücretsiz uygulamalar yerine indirim fırsatı sunacak

iOS 11 ile birlikte App Store’da da bazı değişimler oldu. Uygulama mağazasındaki haftalık ücretsiz uygulamalar yerine uygulama kullanımıyla elde edilen indirimler geldi.

Apple kullanıcıları arasında oldukça popüler olan haftalık ücretsiz uygulamalar, iOS 11 güncellemesiyle birlikte App Store’dan kaldırıldı. Artık ücretsiz uygulamaların bölümünde Apple ile anlaşması olan markaların indirim fırsatları yer alıyor. App Store’un indirim fırsatı sundukları arasında fast food, giyim ve benzeri sektörlerden markalar bulunuyor. Apple, değiştirilen App Store bölümüne “This Weekend Only” ismini verdi.

34be2bd010589b172cc3551723d35cef

This Weekend Only’de yer alan indirim fırsatlarından yararlanmak için yalnızca App Store’a erişebiliyor olmak yeterli değil. Farklı uygulamalarla anlaşmaları bulunan reklam sahipleri yalnızca bu uygulamaların kullanılması durumunda indirim fırsatı sunuyor. Yani buna örnek verecek olursak This Weekend Only sayesinde Microsoft, App Store’dan Word’u indirerek kullanan kişilere herhangi bir ürününde veya hizmetinde indirim sunabilecek.

Yapılan açıklamaya bakacak olursa Apple, müşterileri için faydalı bir hamle yaptığını düşünüyor. Apple kullanıcılarının bu yeniliğe nasıl tepki göstereceklerini zamanla göreceğiz.