App Store Google Play Store

App Store, Google Play Store’dan iki kat daha fazla kazandı!

Sensor Tower tarafından paylaşılan bilgilere göre geride bıraktığımız sene içerisinde mobil uygulamalardan 60 milyar dolar gelir elde edildi. Bu, mobil uygulamaların 2017 senesinde 2016 senesine kıyasla yüzde 35 daha fazla gelir elde ettiği anlamına geliyor. Diğer detaylar haberimizde.

Yeni akıllı telefon modelleri satışa sunuldukça ve yeni teknolojiler geliştikçe uygulama mağazalarındaki mobil uygulama sayısı ve kullanıcı sayısı da hızlı bir şekilde artıyor. Senser Tower, bu artışın geride bıraktığımız senede ne kadar hızlı bir şekilde yaşandığını paylaştığı verilerle ortaya koydu.

2017 senesini kapsayan veriler, sene içerisinde mobil uygulamaların dünya çapında geliştiricilerine 60 milyar dolar civarında gelir sağladığını ortaya koydu. Google Play Store’un ve App Store’un dahil edildiği veriler, 43.5 milyar dolar gelirin elde edildiği 2016 senesine kıyasla bu sene gelirin yüzde 35 oranında arttığını gösteriyor.

App Store Google Play Store

App Store, Play Store’dan 2 kat daha çok kazandı

Tüm sektörün gelirini ölçmenin yanı sıra Sensor Tower App Store’un ve Google Play’in de verilerini paylaştı. Google Play 2016 senesinde 15 milyar dolar kazanmışken, 2017 senesinde yüzde 34.2 oranındaki artışla gelirini 20.1 milyara yükseltmiş. Öte yandan App Store 2016 senesinde 28.6 milyar dolar olan gelirini, yüzde 34.7 artışla 2017’de 38.5 milyar dolar seviyesine çıkarmış. Bu verilerden de anlaşılabildiği gibi App Store’daki uygulamaların yıllık geliri neredeyse Google Play Store’daki uygulamaların iki katı.

App Store Google Play Store