App Store

App Store Çin Bölümü Uygulamaları Temizlendi

App Store, baştan son yapılan değişimle beraber hem tasarımsal açıdan hem de işleyiş bakımından çok daha başarılı bir sistem haline geldi. En başarılı uygulama mağazalarından biri olan App Store için son olarak ise bambaşka bir konu gündeme geldi. Bu kez Apple, Store uygulama mağazasında rekor sayıda uygulama temizledi. Peki kararın nedeni ne? Apple hangi uygulamaları sildi? İşte tüm detaylar.

App Store, iOS 11 sonrasında bambaşka bir hale geldi. Çok daha kullanışlı bir işletim sistemine dönüşen ve çok daha geniş bir uygulama desteğine sahip olan yeni App Store, tasarımsal açıdan da baştan sona yenilenmişti. Özellikle tasarımsal açıdan yapılan yeniliklerden sonra uygulama gösterim düzenlerinin değiştiğini de görmüştük.

Tüm bunlarla beraber Apple şimdilerde yenilenmiş mağazası için uygulama desteklerini de değiştiriyor. Alınan kararla beraber zaten 32 bit uygulama desteğinin son bulacağı açıklanmıştı. Fakat bunun dışında teknoloji devi uyumsuz veya eksik uygulamaları da doğrudan temizlemeye başladı. İlk adım ise App Store Çin mağazasında atıldı.

App Store

Çinli Geliştiricilerin App Store Üzerinde Uygulamaları Silindi

Yapılan son çalışmayla beraber şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle Çinli geliştiricilerin uygulamalarının silindiği açıklandı. Store Çin uygulama mağazasında yapılana çalışmada binlerce uygulamanın hatalı olduğu tespit edildi. Tam 58 bin adet uygulamanın silindiği belirtildi. Hemen her kategoriden silinen uygulamaların sayısının 58 bin olması ise şaşkınlık yaratan bir başka konu oldu.

58 bin uygulamanın içerisinde her kategoriden uygulama bulunurken bunun dışında Çinli geliştiricilerin birçoğunun Apple’ın şartlarını yerine getirmediği de öğrenilmiş oldu. 32 desteği kapsamında da kaldırılan uygulamalara için geliştiriciler tarafından ise henüz tepkiler gelmiş değil. Fakat uygulama kaldırma işlemiz zaten beklenen bir uygulamaydı. Fakat Apple’ın neredeyse Çin kanadının tamamını boşaltacağı da düşünülmüyordu. Store için bundan sonraki adım ise merakla beklenmekte.