android ebeveyn kontrolu 1
Shot of a little boy using a digital tablet at night in bed

Android’inizi Çocuklar İçin Güvenli Yapın

Çocuklarınızın yokluğunda kullanmaları için androidinizi daha güvenli hale getirecek bu yöntemlerden bazılarını uygulayarak, çocuklarınızın Android üzerinde yetkisiz etkinlik yapmasını engelleyin. İşte bu makalede, cihazınızı çocuklarınız için güvenli hale getirebilmeniz için gerçekleştirebileceğiniz bazı adımlar bulunmaktadır.

Android’inizi Çocuklar İçin Güvenli Yapın

Bunlar, Android’inizi çocuklar için güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz bazı önemli şeylerdir. Bunların hepsi aşağıda listelenmiştir, bu nedenle onları yönlendirin ve bugün cihazınıza uygulayın.

android güvenlik

Android’de Çocuklarınız İçin Farklı Kullanıcı Profili Oluşturma

Android’de kolayca çoklu kullanıcı profilleri oluşturabilir ve istediğiniz kısıtlı erişime sahip olabilirsiniz. Ve çocuklarınız için, aşağıdaki adım adım kılavuz yardımı ile kısıtlı kullanıcı profili oluşturmak için kılavuzu takip edebilirsiniz.

  • Android cihazınızda öncelikle Ayarlar -> Kullanıcılar bölümüne gidin.
  • Burada, Kullanıcı veya profil ekle seçeneğini göreceksiniz ve orada, sınırlı ve düzenli olan iki farklı kullanıcı profili türünü ayarlama seçeneğiniz olacak.
  • Yalnızca az sayıda erişim vermek istediğiniz ve düzenli olarak farklı bir hesapta olmak üzere sınırlı bir hesap istiyorsanız, isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Şimdi, yalnızca seçilen uygulamaların bu hesapta bulunmasına izin verebileceğiniz ve çocuklarınızı aklınızdan çıkarmadan, dilediğiniz şekilde kısıtlama ayarlayabileceğiniz Uygulama ve içerik kısıtlamaları ekranında olacaksınız.

Oyun Mağazasında Uygulama İçi Satın Alımları Engelle

Android çocuklarınızı keşfederken, oyun mağazasına girebilir ve yanlışlıkla size çok mal olabilecek uygulama satın alımları yapabilir, bu nedenle daha iyi bir şekilde cihazınızı çocuklarınıza vermeden önce, Android’inizdeki uygulama içi satın alımları kısıtlamaktır. .

Bunun için Google Play Store’unuzda Ayarlar -> Kullanıcı Kontrolleri’ne gitmeniz ve medyaya dayalı kısıtlamaları kullanıcı derecelendirmelerine göre kısıtlamanız gerekir ve ayrıca uygulama satın alımlarını da burada engelleyebilirsiniz.

Bilinmeyen Kaynaklardan Yüklemeyi Kapatmak

Çocuklar, yanlışlıkla üçüncü parti sitelerden bazı bloatware ve crapware uygulamalarının yüklenmesine izin verebilir, bu nedenle android’in çeşitli güvenlik tehditlerine karşı savunmasız olma riskini önlemek için onları kapatmak daha iyidir.

Bunun için Ayarlar-> Güvenlik -> Bilinmeyen Kaynakları Seçme’ye gidin.