YouTube gecmisi tamamen nasil silinir 1

Android’de Youtube Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

YouTube’da farklı video türlerini görmeyi seviyoruz. YouTube, film fragmanları, oyun fragmanları, lansman etkinlikleri, EDM konserleri, kedi videoları, eğitim videoları izlemek için ilk seçenek.  Evet, başka birçok video yayın sitesi de var ama YouTube aklınıza gelen ilk isim.

YouTube, istediğiniz videoları aramak ve izlemek için iyidir, ancak başkalarının ne aradığınızı görmesini istemiyorsanız. Başkalarının arama geçmişinizi görmesini istemediğiniz için, yanlış bir şey aradığınız anlamına gelmez, gizlilik gibi bir şey vardır ve bu konuda tamamen size katılıyoruz. Ya size arama geçmişinizi YouTube’da silebileceğinizi söylesek? Evet mümkün. Bu yazıda, Android’de YouTube arama geçmişi nasıl silebileceğinizi gösteriyoruz.

Youtube Arama Geçmişi Silmek

Youtube Arama Geçmişi Nasıl Silinir?

Yapılacak ilk ve en önemli şey YouTube uygulamasını güncellemektir. YouTube uygulamasını açtığınız anda, uygulama ekranının sağ üst köşesinde bir büyüteç simgesi göreceksiniz. Üzerine dokunduğunuzda, aradığınız videoların listesini göreceğiniz arama çubuğuna yönlendirilirsiniz.

Şimdi ana ekrana geri dönün, büyüteç arama simgesinin yanındaki üç nokta menü simgesine dokunun. Üç noktalı menü simgesine dokunduktan sonra dört seçenek sunulur – Ayarlar, Gizlilik politikası, Yardım ve geri bildirim, Giriş yap. Ayarlar seçeneğine, ardından da Gizlilik seçeneğine dokunun.

Gizlilik seçeneğine dokunduğunuzda daha detaylı Gizlilik ayarlarına yönlendirileceksiniz. YouTube uygulamasında yaptığınız tüm aramaları silmek için Arama geçmişini temizle üzerine dokunun. ‘OK‘ üzerine tıklamak tüm arama geçmişini temizler ve YouTube ‘Arama geçmişi temizlendi yazan bir mesaj gösterir.

Şimdi, YouTube uygulamasının ana ekranına geri dönüp tekrar arama simgesini tıklarsanız, arama çubuğu görüntülendiğinde hiçbir arama olmadığını göreceksiniz.