Android Onbellek Temizleme 1

Android Temizleme: Daha Fazla Alan İçin 3 İpucu

Android telefonlarınızda donma ve yavaşlama sorunları yaşıyorsanız artık Android’i temizlemelisiniz. Android temizleme için sizlere üç ipucu vereceğiz.

Android Cihaz Bakımını Kullanın

Android akıllı telefonunuz zaten Android 8.0 Oreo ile birlikte teslim edildi veya sürümü güncelleme olarak aldıysa, akıllı telefonu temizlemek ve belleği temizlemek için basit bir araç yolu vardır. Bunu yapmak için, ayarlarda cihaz bakımını başlatın ve “Şimdi optimize et” i seçin. Ayrıca “Bellek” e ve ardından “Temizleme” ye dokunarak belleği bilerek temizleyebilirsiniz.

Android Temizle

Önbellek Verilerini Temizle

Android akıllı telefonunuzdaki her bir uygulama, yakında ihtiyaç duyulması muhtemel verileri depolayan bir önbellek veya tampon kullanır. Örneğin, bu yükleme sürelerini kısaltır. Önbellekte ne kadar fazla birikirse, başka şeyler için o kadar az bellek olur ve akıllı telefon zamanla yavaşlar. Tek tek uygulamalar için önbellek verilerini özel olarak silebilirsiniz (“Ayarlar> Uygulamalar> Uygulama XY> Bellek> Önbelleği Temizle”) veya tüm önbellek verilerini depolayan kolay yolu (“Ayarlar> Cihaz Bakımı> Depolama> Temizle”) seçebilirsiniz.

İndirme Klasörünü Aç

Herhangi bir PC veya Mac gibi, Android akıllı telefonunuzda bir de indirme klasörü var. Bir web tarayıcısını yazdıysanız, örneğin, bir pdf dosyasına, içine yerleştirilmiş olacak. Uygulamalarınızı indiren verilerde bile bulunabilir. Android’i temizlemek için, akıllı telefonunuzun dosya yöneticisine gidin, indirme klasörüne gidin ve bazı dosyaları veya tümünü silin. Yalnızca yer açmak için tek tek dosyalardan kurtulmak istiyorsanız, verileri boyuta göre sıralayın.