Skype

Android Telefonlar için Skype Yenilendi!

Popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Skype, geçtiğimiz yıl elde ettiği başarı ile gündeme gelmişti.  Skype’ın bu kadar ilgi görmesi üzerine Microsoft’da düşük özelliklere sahip telefonlarda daha verimli çalışabilmesi için Skype’da optimizasyona gitti.

Google Play Store’da 1 milyardan fazla indirilen uygulama için kararlı bir sürüm hazırlamaya çalışan Microsoft, bir süredir çalışıyordu. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yapılan optimizasyon, akıllı telefonlarında Android’in eski sürümlerini kullanan kullanıcıların uygulamayı daha verimli kullanabilmelerini sağlayacak.

Açıklamanın devamında ise Skype’ın, Android 4.0.3 versiyonundan 5.1 versiyonuna kadar olan tüm işletim sistemleri için optimizasyonun yapıldığı ve çok yakında uygulamaların yeni versiyonlarının kullanılabileceği belirtildi.

Optimize edilen Skype, artık cihazlarda daha az yer kaplayacak ve daha az RAM kulanacak. Performans olarak herhangi bir kayıp yaratmayacak olan güncelleme ile daha düşük donanıma sahip cihazlarda da daha iyi görüntü ve ses kalitesine sahip olacak.

Güncellenmiş versiyonların ne zaman paylaşılacağı ile ilgili henüz net bir tarih verilmese de çok yakın bir zamanda paylaşılacağını düşünüyoruz.