Tablet Format

Android Tabletlere Format Nasıl Atılır?

Android işletim sistemine sahip tabletlere format atmak model bazında değişiklik gösterse de genelde yapılacak işlemler benzerdir.


Tabletlerine format atmak isteyen Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcılarının izledikleri yol ile aynıdır. Belirteceğimiz adımlar sayesinde cihazınızın  tamamen sıfırlanması sağlanacağından, belge, resim, video gibi önemli dosyalarınızı  yedeklemeyi unutmamalısınız.

Format atmak özellikle cihazınız da çeşitli yazılımların yüklenip kaldırılması nedeni ile oluşan sorunların çözümü için yeterli olmaktadır.

Sizde android işletim sistemlerine sahip tabletinize aşağıda yer alan adımları takip ederek format atabilir ve cihazınızı sıfırlayabilirsiniz.

Tablete format atmadan önce ilk dikkat edilmesi gereken, tabletin şarjını yeterli seviyede olmasıdır. Mümkün ise %70 üzerinde dolu bir batarya ya sahip bir batarya ile işlemler gerçekleştirilmelidir.

Öncelikle tablet’in kapalı olduğundan emin olalım.. Tabletinizin modeline ve markasına göre farklı tuş kombinasyonları ile bu işlem denenmelidir. Genelde işlem dört farklı şekilde başlatılmaktadır.

  • Ses Açma + Güç Düğmesi + Home Düğmesi
  • Ses Kısma + Güç Düğmesi + Home Düğmesi
  • Ses Açma Düğmesine basılı tutup Güç Düğmesi basın
  • Ses Kısma Düğmesine basılı tutup Güç Düğmesi basın

Bu 4 farklı kombinasyondan biri sayesinde format atma ekranına ulaşabilirsiniz. Format atma ekranı aşağıda görüldüğü gibidir.

Bu ekrana ulaştığınızda wipe data/factory reset seçeneğini seçmelisiniz. Seçim için ses açma veya kapatma ile menüde dolaşabilir, güç düğmesi ile de seçim gerçekleştirebilirsiniz.

Seçim yapıldıktan sonra ekrana gelecek olan diğer seçenek ise şu şekilde olacaktır.

tablet format atma

Bu ekranda onay vermeniz gereklidir.

tablet format 3

Bu şekilde cihazınız kısa süre içerisinde format atmış olacaksınız ve ardından tabletiniz yeniden başlatılacaktır. Açılış işleminin tamamlanması ile sıfırlanmış olan tabletinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.