Android O guncelleme

Android O Sayesinde Güncelleme Sorunu Çözülüyor

Android O işletim sistemi her açıdan Google’ın en başarılı işletim sistemlerinden biri olacak. Yeni seri işletim sistemi için sürekli ortaya çıkan yeni detaylar arasında son olarak güncelleme özelliği hakkında yapılacak değişiklikler ortaya çıktı. Android O sonrasında sistem güncellemelerinde yaşanacak olan değişim nasıl olacak? Android güncellemeleri sorun olmaktan çıkıyor mu? İşte detaylar.

Android işletim sistemi iOS ile girdiği yarışta öne geçebilmek için güncellemeleri ve yeni sürümleri gelen haline getirdi. Artık iOS serilerinde olduğu gibi hemen her sene yeni bir Android sürümü görür olduk. Üstelik yeni sürümlerin aldığı güncelleme sayıları da giderek artış gösterir oldu. Düzenli olarak yayınlanan güncellemelerle sürekli aktifliğini koruyan Android işletim sisteminin son olarak Android O beta sürümüyle beraber 8.nesli ortaya çıktı.

Google tarafından tanıtılan yeni işletim sisteminin beta sürümünün yayınlanmasından sonra, işletim sisteminin ilk denemelerinin yapılması ise belli başlı özelliklerin ortaya çıkmasını sağladı. Bu noktada Android O sürümü için ortaya çıkan yeni özelliklerden birisi de sistem güncelleme değişikliği oldu. Daha önce telefonların en az %50 şarjla kapanmaya uğramadan yapılması gereken güncellemelerin, yeni sistem sürümüyle beraber bu zorunluluğunun ortadan kalktığı belirtildi. Öyle ki güncellemeler için Android O sisteminin çok daha esnek bir yapısı olduğu ortaya çıktı.

Android O
Android O güncellemesi

Android O Güncellemeleri Ayarlama İmkanı Sunuyor

Yeni işletim sistemiyle beraber kullanıcılar istediklerinde güncellemenin indirmelerini kolaylıkla durdurabiliyor. Android 8 sistem güncellemelerinde kullanılacak olan özellik sayesinde sadece indirmelerinin tek seferde tamamlanması zorunluluğu ortadan kalkıyor. Kullanıcıların güncelleme indirmesini istedikleri an durdurabiliyorlar. Aktif olarak kullanılan pause sistemini devreye sokacak olan güncelleme sayesinde sistem dosyaları indirilirken telefonun şarjı azaldığında ya da istediğiniz zaman doğrudan indirmeyi durdurabileceksiniz.

Daha sonra istendiği anda yeniden güncellemeler kullanılabilir indirmeye devam edebilecek. Kullanılacak olan yeni yöntem sayesinde çökme sorunları ve güncelleme sırasında yaşanan hata sorunlarının önüne geçileceği belirtiliyor. Android 8 işletim sisteminin ne kadar işlevsel olacağını bir kez daha gösteren güncellemenin kullanımı için ise beta sürümünün tamamlanmasını beklemek gerekiyor. Şu an sadece sistem sınırlı olarak çalışıyor.