Android Q 1

Android Q 2. Beta, Pixel Phones İçin Dün Yayınlandı

Mart ayının ortalarında Google, yeni işletim sistemi Android Q için ilk beta sürümünü yayımladı. Son sürümün piyasaya sürülmesinden önce toplam 6 beta planlanmaktadır. Şimdi, planlandığı gibi, Android Q’nun ikinci beta sürümü dün gece piyasaya sürdü.

Android Q 2. Beta, Pixel Phones İçin Dün Yayınlandı

Android Q’nun ikinci beta sürümü, test cihazlarına bazı yeni özellikler getiriyor ve bu da nihayetinde son sürüm haline gelebilir.

2.beta, akıllı telefonunuza Google Geliştirici web sitesi aracılığıyla manuel olarak ya da OTA aracılığıyla Android beta programına kaydedilerek indirilebilir.

Android Q

Android Q 2’nin Yeni Özellikleri

Kapsamlı depolama

Gelişmiş veri koruması

Kabarcıklar çoklu görev

Katlanabilir emülatörü

Ses kayıtları üzerinde daha fazla kontrol

Yeni uygulamalar kurulurken Kapsamlı Depolama etkinleştirilecektir. Bu, uygulamaların özel sanal alanlarını izinsiz kullanmasına izin verir. Ancak, paylaşılan koleksiyonlara (fotoğraf / video) erişmek için yeni izinlere ihtiyacınız var. Kapsamlı depolama özellikle geliştiricilerin kendi uygulamalarını kişiselleştirmeleri için gereklidir.

Mesaj Kabarcıkları ile Android Q, yüzen sohbet simgelerini ekrana getirir ve daha sonra bir parmak dokunuşuyla hareket ettirilebilir. Bu zaten Facebook Messenger’daki Yüzen Baloncuklardan bilinmektedir. Bir mesaj bir sohbet kafasından gelirse, mesajı küçük numaralarla görebilirsiniz. Üzerine tıklayarak, mesaj daha önce aktif olan uygulamanın üzerine bindirilerek açılır ve böylece çoklu görev etkin hale gelir.