Android O

Android O için Yeni Geliştirici Sürümü Yayınlandı

Google’ın en güncel işletim sistemi olarak gündemde olan Android O işletim sistemi geliştirilmeye devam ediyor. Google I/O konferansından sonra geliştirici sürümünü gördüğümüz yeni işletim sisteminin şimdi ise yeni bir sürümü daha yayınlandı. İşte detaylar.

Android mobil işletim sisteminin en başarılı sürümlerinden biri olması beklenen yeni seri Android O işletim sisteminin ne gibi özellikleri olacağı konusunda düzenli aralıklarla paylaşımlar ortaya çıkıyor. Google tarafından en başarılı mobil işletim sistemi sürümü olacağı belirtilen yeni işletim sisteminin bir yandan da beta sürümleri piyasaya sürülmeye devam ediyor.

Şimdilik sadece geliştirici sürümler için devam eden beta sürümleri hem Android O işletim sisteminin eksiklerinin ortaya çıkması hem de daha hızlı geliştirilmesi için kullanılıyor. Google tarafından geliştiricilere yayınlanan beta sürümlerin yenilendiğini de görüyoruz. Google I/O konferansından sonra beta 1 sürümü de yayınlanan yeni mobil işletim sisteminin şimdi ise yeni bir beta sürümü daha yayınlandı. Android O işletim sisteminin yayınlanan son beta 3 sürümü ne gibi yenilikler sunuyor? Geliştiriciler için daha kaç sürüm yayınlanacak? Bakalım

Android O

Android O Geliştirici 3.Beta Sürümü

Geliştirici ön izleme sürümü olarak bildiğimiz bu yeni sürümle beraber ilk olarak performans iyileştirmeleri yapılıyor. Bunun dışında beta sürümünde yaşanan hatalarda giderilmekte. Özellikle beta 2 sürümünde yaşanan sistemsel arızalar bu sürümle beraber son buluyor. Tabi ki yine yüzde yüz kararlı bir sürüm bulunmamakta. Bununla beraber artık yeni API’ler sonrasında artık kullanıcıların Android O sürümü için uygulama geliştirme işleminin çok daha kolaylaştırılmasını sağlıyor.

Eski uygulamaları da yeni sürümü uyumlu olarak güncellemenin önü açılmış oluyor. Şimdilik geliştirici sürümü olarak devam eden yeni betaların Nexus serisi akıllı telefonlar ve Google Pixel serisi akıllı telefonlara dahil edildiğini de söylemek gerekiyor. OTA olarak yayınlanan yeni beta sürümüyle beraber yeni sürümlerinde yayınlanmaya da devam edecek gibi gözüküyor. Bundan sonraki dönemde yeni güncellemelerin ne zaman yayınlanacağı konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.