Android O

Android O Güncellemesi için Beklenen Haber

Google’ın yeni işletim sistemi olacak olan Android O işletim sistemi için sıkı bir çalışma yapılmaya devam ediyor. Son olarak teknoloji devinin beta sürümünü başlattığı Android O işletim sistemi için son olarak ise resmi yayın tarihi ortaya çıktı. İşte yeni detaylar.

Akıllı telefonlar için en iyi işletim sistemlerinden biri olduğu konuşulan iOS 11 işletim sistemi WWDC 2017 etkinliğiyle beraber resmi olarak tanıtıldı. iOS işletim sisteminin tanıtılmasıyla beraber ise Apple bu alanda adeta çıtayı bir kademe daha üste taşımayı başarmıştı. Apple’ın teknolojisinin ne kadar ileri bir düzeyde olduğu ve bu bağlamda kullanıcılara ne kadar yenilikçi sistemler sunulduğu tartışılmaz fakat bir yandan da Apple’ın rakibi olan Google tarafından da atılan Android adımları dikkat çekiyor.

Son olarak yayınlanan Android O güncellemesiyle Apple’ın ataklarına cevap vermesi beklenen ve beta sürecine çoktan başlayan Google’ın, yeni işletim sistemini ne zaman yayınlayacağı konusunda ise ilk bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Apple’ın en büyük rakibi olarak gösterilen işletim sisteminin yaz sonunda kullanımda olacağı belirtildi.

Android O

Android O Çıkış Tarihi İçin İlk Açıklama

Doğrudan Google tarafından gelmese de Google’a oldukça yakın bir kaynak tarafından yapılan açıklama sonrasında markanın Android O işletim sisteminin kararlı sürümünü Ağustos ayında piyasaya süreceği belirtildi. İlk güncellemelerin tabi ki Google Pixel serisi akıllı telefonlara geleceğini belirten kaynaklara göre Google’ın, bu sene güncellemeleri hızlı yaymak için özel bir çalışma yapacağının da üzerinde duruldu.

Yapılacak olan bu çalışmaya göre Google Pixel serisinin hemen arkasından Nokia 6 gibi yeni seri akıllı telefonlarında güncellemenin kararlı sürümlerini alacağı belirtiliyor. Bunun dışında Samsung ve HTC gibi amiral gemisi modellerinde nasıl bir güncelleme takvimi işleyeceği ise merak konusu. Bu noktada yeni güncellemelerin biraz da markaların takvimine göre belirleneceğini de belirtelim. Yani sadece Google’ın yeni seri güncellemeyi yayınlaması yeterli olmayacak. Bunun dışında markaların da yapacağı çalışmalar doğrudan etkili olacak.