android o bildirim 1

Android O bildirimleri Nova Launcher ile geldi

Kısa süre sonra gelmesi beklenen Android O, Google’ın şimdiye kadar çıkaracağı en iyi işlerin başında yer alıyor. İşletim sisteminde beklenen en iddialı özellikleri barındırıyor.

Android O özellikle bildirim konusunda çok fazla dikkat çekerek geliyor. Bütün alışkanlıklarınızı bir tarafa bırakmanızı sağlayacak olan Android O, uygulama ikonları ve uygulama ile tüm bildirimlere göz atmanıza olanak sağlayacak. Bundan daha fazlasını sağlayacak olan Nova Launcher’ın 5.2 sürümü ile tam uyumlu çalışan eklentisi şuan yayınlandı bile.

Bulunduğumuz hafta içerisinde Launcher’in 5.2 ilk beta sürümü Google’ın Play Store mağazasında yayınlanmış durumda. Ufak tefek düzeltmeler ve performans için iyileştirmeler yapılmış durumda. Elbette özellik başlatıcı içinde özelleştirilebilir bildirim noktaları eklendi. Bildirimlerin uygulamanın neresinde göreceği ve hangi boyutta olacağı tamamen kullanıcılar kalmış durumda.

android o

Android O‘da kullanılacak bildirim noktalarını hemen kullanmak için iki farklı yol var. İlki işletim sisteminin geliştirici sürümünü kullanmak bir diğeri ise Nova Launcher‘ın yeni sürümünü indirerek kullanmak. İlk seçeneği uygulama geliştiricisi değilseniz eğer kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Nova launcher’i ise kullanarak daha fazla deneyim yaşayabilirsiniz.