galaxy tab a 1

Android Nougat Güncellemesi Galaxy Tab A 9.7 İçin de Geliyor!

Teknolojinin gelişip, ilerlemesi yeni cihaz almış kişileri de bir süre sonra gerek hız gerekse yazılımsal olarak olumsuz etkileyerek can sıkıcı bir durum oluşturmuyor değil; Bir çok üretici bu durumun farkında olduğunu biliyoruz. Samsung da muhtemelen bu durumda olan Galaxy Tab A 9.7 kullanıcılarını da düşünerek çalışmalara başladı.

Samsung yaklaşık 2 yıl satışa çıkardığı Galaxy Tab A 9.7 modeli için Android 7.0 Nougat güncellemesi için çalışmaya başladı. Samsung Galaxy Tab A 9.7 tablet SM-T550 model numarasına sahip bir cihaz ve bu tablet için de Android 6.0.1 Marshmallow sürümünden sonra yeni bir sürümün çıkmayacağını düşünüyorduk. Ancak, Samsung’un Android 7.0 Nougat güncellemesi için Wi-Fi sertifikası aldığı ortaya çıktı.

sm t550 wifi

Her ne kadar Wi-Fi sertifikasının alınmış olması, Galaxy Tab A 9.7 için Android 7.0 Nougat sürümünün geleceğini garanti etmesede bir problem olmaması durumunda Samsung’un güncellemeyi yayınlayacağı olasılığını yükseltiyor.

Galaxy Tab A 9.7 Özellikleri Neler?

1.2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli bir işlemciden güç alan ve 1.5 GB RAM’e ve 9.7 inçlik 1024×768 piksel çözünürlükte bir ekran yer almakta.